• Unë, Serbe dhe studente e gjuhës shqipe

    Nga: Milena Beran Para tre viteve, pata vendosur të filloj të studioj Gjuhën dhe letërsinë Shqipe në Fakultetin Filologjik në Beograd. S’kam pasur asnjë njohuri paraprake për këtë gjuhë, por më pëlqeu shumë kur e dëgjova për herë të parë gjuhën shqipe në Eurovision në Beograd në vitin 2008. Ishte ...
  • Kosova renditet e dyta në listën e vendeve që pastrojnë duart pas tualetit

    Kohë më parë gazeta prestigjioze „Indepedent“ ka vendosur një listë me vendet më të pastra të Evropës. Saktësisht në listë hynin të gjitha ato vende që kanë zakon larjen e duarve pas përdorimit të tualetit. Kjo listë u bazua nga një hulumtim i bërë nga Gallup International. Në këtë listë ...