Tomoclea e Thebes para lëvizjes #metoo

Shumë kohë më përpara lëvizjes #metoo ishte Timoclea e Thebes, duke e hedhur në një pus burrin që e përdhunoi atë, ku më pas, ajo hodhi gur të cilët peshonin rëndë për tu siguruar se ai ishte i vdekur.

Kjo është domethënia e kësaj pikture, pikturuar më 1659 nga Elisabetta Sirani ( 8 Janar 1638 – 28 Gusht 1665), piktore italiane dhe shtypshkruese e cila vdiq në moshën 27 vjeçare, në rrethana të pashpjegueshme. 

Ajo ishte artistja më e famshme e Bolonjës së hershme dhe gruaja që la pas një pasuri të tillë si akademia e grave të reja. 

Leni nje re