Shokon imami egjiptian; Islami lejon martesën e burrave me vajzat e tyre.

Kleriku egjiptian thotë se burrat mund të martohen me vajzat e tyre nëse lindin jashtë martese.

Një klerik i shquar salafist egjiptian ka sugjeruar se Islami u lejon meshkujve të bëjnë seks me vajzat e tyre të paligjshme dhe të martohen me ta.

Mazen Al-Sersawi përmend një dijetar të shquar musliman Imam Al-Shafi’i për të thënë, sepse vajzat e paligjshme nuk u janë atribuuar zyrtarisht baballarëve të tyre ata mund të jenë të martuar me ta.

Ai bën pretendimet në një video që ka shkuar viral dhe ai është kritikuar gjerësisht për komentet.
Në video, Al-Sersawi tha se Imam Al-Shafi’i është i njohur për të thënë se burrat mund të martohen me vajzat e tyre që lindin jashtë martese.

Në videon Mazen Al-Sersawi citon dijetarin e shquar Imam Al-Shafi’i për të bërë rastin që baballarët të mund të martohen me vajza të lindura në marrëdhëniet kurorëshkelëse.

Ai pretendon se një vajzë e lindur në një marrëdhënie kurorëshkelëse nuk është “e vërtetë vajza e tij”, atëherë një baba mund të bëjë seks me të.

Al-Sersawi, i cili mëson në Universitetin prestigjoz të Egjiptit Al-Azhar, pohon se Al-Shafi’i thotë se një vajzë e lindur në një marrëdhënie kurorëshkelore ‘nuk është me të vërtetë vajza e tij’.
Sepse një vajzë e paligjshme nuk e mban emrin e babait të saj, ‘ajo nuk është vajza e tij sipas sheriatit. Ajo nuk i është atribuar zyrtarisht atij ‘.

Video u bë në vitin 2012, por kohët e fundit u rishfaq në internet.

Shumë prej tyre kanë shprehur shqetësimin e tyre lidhur me pretendimet e tij. Më parë, një tjetër klerik i Egjiptit, Muftah Mohammad Maarouf, tha në debatin televiziv se mosha për t’u martuar duhet të jetë e ulët sa për foshnjat e reja që të martohen.

Ai tha se sa kohë që ‘nuk ka asnje dëm’ qe i bëhet fëmiut, nuk ka asnjë problem që ta pengojë atë të martohet me ‘shtimin’ në sheriatin islam, nuk ka moshë të caktuar për martesë kur është fjala për femrat ‘.

http://www.dailymail.co.uk/~/article-5049199/index.html

Leni nje re