Të lirë për të qenë…vetvetja – Albumi me këngë për fëmijë

Free to be…You and Me ( Të lirë për të qenë…vetvetja) u publikua në vitin 1972 dhe u bë pikë referimi për fëmijërinë e shumë fëmijëve në Amerikë.

Një ndër këngët më të njohura të asaj kohe ishte Kukulla e William-it ( William’s Doll) që flet për një 5-vjeçar që i përgjërohet të atit t’i blejë një lodër vajzash.

Industria e lodrave vazhdon të mbetet peng i stereotipeve dhe t’i kontribojë ndarjeve gjinore, dhe mënyrës se si vajzat e reja përvetësojnë kërkesat e shoqërisë, duke u duartokitur kur ato janë “të bukura si Mami” dhe të dobishme.

Leni nje re