Kritikët zgjedhin disa nga filmat që secili feminist/e duhet ti shikojë

Kritikët e filmave zakonisht bëjnë përzgjedhjen e tyre për filmat më të famshëm dhe më të arritur në cilësi, dhe kësaj radhe ata bënë një listë të filmave që secili feminist duhet ti shiqoj të paktën njeherë në jetë.

Ata propozuan  këto filma për kohën e lirë. Në të gjithë historinë kinematografike, këto janë filmat më të mirë të të gjitha zhanreve./Revista Barazia

Thelma And Louise (1991)

 

9 To 5 (1980)

 

Erin Brockovich (2000)

 

The Color Purple (1985)

Mona Lisa Smile (2003)

The Hours (2002)

If These Walls Could Talk (1996)

The Stepford Wives (1975)

 

Miss Representation (2011)

 

Whale Rider (2002)

North Country (2005)

Clueless (1995)

Real Women Have Curves (2002)

Alien (1979)

The Joy Luck Club (1993)

Legally Blonde (2001)

Mulan (1998)

Fried Green Tomatoes (1991)

All About My Mother (1999)

Orlando (1992)

The Circle (2000)

Set It Off (1996)

Women Without Men (2009)

Leni nje re